In de pers

NRC SNAPT HET: HET IS EEN KUNSTBOEK. EN WAT VOOR EEN!

“In het boek Vogels op de cm2 laten nationale en internationale kunstenaars zien welke artistieke schoonheid schuilt in de vogel.”

“Postzegels gedateerd en afgeschreven? Onlangs verscheen een gloednieuw boek waar ook niet-verzamelaars warm van kunnen worden.”

“Een van de mooiste aspecten van dit wonderschone postzegelboek is dat we vogels die we graag ‘onze vogels’ noemen in de verste landen tegengekomen: de ekster in Estland, de huismus in San Marino en de koolmees in het Afrikaanse Niger ten zuiden van de Sahara. Vogelpostzegels bewijzen dat vogels wereldreizigers zijn.”

Freriks Kester, NRC, 3 november 2017 – Snuffelen op de vierkante centimeter

PS: op de postzegel hierboven zie je de groene specht uit het Vaticaan. Goddelijke kleuren, vinden wij.

 


OOK DE VOLKSKRANT ZEGT HET: DIT BOEK MOET JE HEBBEN!

“Beeldschoon boek”
“Apple-achtige stilistische strakheid”
“Het blijkt een schatkist”
“Vogels op de cm2 is prachtig en liefdevol vormgegeven (door Karen Polder). Leeslint, ongesneden ‘dubbelgevouwen’ pagina’s met de dikte van postzegelpapier, en vol visuele lokkertjes. Zo ontstond een feestelijk boek voor wie houdt van vogels, postzegels, kunst of van fraaie boeken. Dat is dus bijna iedereen.”
Jean-Pierre Geelen, de Volkskrant, 7 juli 2017 – Vogels op de cm2 is feestelijk boek voor bijna iedereen

 


TWEE VOLLE PAGINA’S IN TROUW, DE VERDIEPING

“De eidereenden op een Zweedse zegel uit 1986 of de Canadese ijsduiker uit 1998 zijn ware kunstwerkjes; je zou ze in een piepklein passe-partoutje en een lijstje op briefkaartformaat aan de muur willen hangen.”

Jelle Reumer, TROUW, 3 mei 2017 – Vogels met een perforatierandje

 


VOLGENS DE KENNERS: JUWEEL VAN EEN BOEK

“In Vogels op de cm2 is een keur aan technieken en uitdrukkingsvormen aan te treffen van een wel heel bijzondere verzameling: 266 vogels van Nederland uit 109 landen. […] Een juweel van een boek, en hebbeding[…]”

ROOTS, mei 2017, Juweel van een boek

 


MOOI INTERVIEW MET PETER MULLER OVER HET ONTSTAAN VAN VOGELS OP DE CM2

“De tekeningen op de postzegels zijn vaak schitterend, Siegfried Woldhek heeft dat in zijn voorwoord mooi verwoord. Het is, kortom een boek voor de kunst-, vogel-, boek- en postzegelliefhebber!”

Vogelbescherming Nederland, 31 mei 2017 – Een nieuw bijzonder boek 

 


HET BOEK STAAT NÚ AL IN EEN MUSEUM

“Het boek laat een reis door de geschiedenis van het tekenen van vogels zien en dat op de cm2. Een echt gevecht om die kleine ruimte, want dat is de postzegel toch,  te vullen met een sterk beeld.”

Museum Meermanno, expositie ontstaanswijze Vogels op de cm2, vanaf 19 maart 2017

 


Bestel bestel. De voorraad slinkt snel!

Wij vinden het een kunstboek. Prachtige afbeeldingen van vogels, ontworpen door vormgevers wereldwijd.
Zin om erdoorheen te bladeren? Haal Vogels op de cm2 in huis.

We zitten virtueel voor je klaar in onze webshop.

PS Een leuk weetje over de vormgeving van het boek: we hebben gekozen voor dun papier, net zo dun als postzegels. En voor de stevigheid maken we gebruik van de Japanse bindwijze: dubbelgevouwen. Oh mensen, elk detail klopt. Heerlijk!